Pozsonyi kifli II
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 db tojás
- 40 dkg liszt
- kevés só
- 2 dl tej
- két és fél dkg élesztő
- tojássárgája
töltelék
- 35 dkg darált dió
- citromhéj
- 3 marék cukorból készült szirup
Elkészítés
A vajat a porcukorral habosra keverjük, a tojássárgákat és a tojást is hozzáadjuk. Majd a lisztet és a megkelesztett tejet (kb. 10 percen keresztül langyos tejben a cukrot és a sót kelesztjük) felváltva adjuk keverjük hozzá. Kinyújtjuk téglalap alakúra. Megtöltjük, és kifli alakúra feltekerjük, tojássárgával megkenjük és pirosra sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.