Pozsonyi kifli II

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • kevés só
  • 2 dl tej
  • két és fél dkg élesztő
  • tojássárgája

töltelék

  • 35 dkg darált dió
  • citromhéj
  • 3 marék cukorból készült szirup

Elkészítés

A vajat a porcukorral habosra keverjük, a tojássárgákat és a tojást is hozzáadjuk. Majd a lisztet és a megkelesztett tejet (kb. 10 percen keresztül langyos tejben a cukrot és a sót kelesztjük) felváltva adjuk keverjük hozzá. Kinyújtjuk téglalap alakúra. Megtöltjük, és kifli alakúra feltekerjük, tojássárgával megkenjük és pirosra sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.